шоколад пен хурма/шие қосылған печенье

Тәуелсіздік күніміз құтты болсын! 2012 жыл бітуге таяп қалды, блогымды әлі реттей алмай жүрмін. Бір күні отырып, барлық жазуларды реттеу керек еді. Бірақ шынымды айтсам, ескі жазуларды қайта оқуға батылым бармай жүр. Мектепте оқып жүргенімізде бір мейрам күні сахналық көрсетілімдерді қойып, видеоға түсірген едік. Әдеттегідей, мен бірақ қателер жасап ұятқа қалған кезім еді. Содан қанша жыл өтсе де, әлгі видеоны қайта қарай алмай жүрмін. Қазір блогымның ескі жазуларына қарауға батылым бармай, тура сондай күй кешудемін ))

Тқмендегі дәмді печеньелерді Алима жасап дәм татқызды. Өте дәмді. Джейми Оливер тәсілімен жасаған екен – маған қатты ұнады. Мүмкіндік болса, өзім де жасап көргім келеді. Әзірге рецептпен бөлісейін:

Алима_печенье

  • 200 гр жұмсартылған сары май
  • 120 гр шие
  • 50 гр сүтті шоколад
  • 50 гр қара шоколад
  • 1 стакан қант
  • 1 ш.қ. корица
  • 2 жұмыртқа
  • 350 гр ұн
  • 2 ш.қ. разрыхлитель

Қант пен корицаны маймен араластырыңыз.  Бір бірден жұмыртқаларды қосып бәрін жақсылап араластырған соң, разрыхлитель мен ұнды қосыңыз. Ең соныңда туралған шоколад пен шие қосыңыз. Алима шие орнына хурма қосқан екен, өте дәмді болып шықты. Иленген қамырды жарты немесе бір сағатқа тоңаытқышқа қойыңыз. Қолмен қамырдан печенье жасап, майлы қағаз төселген ыдысқа тізіңіз. Арасы алшақтау болса жақсы. 170C ыстық духовкада 16 минуттай, үсті қызарғанға дейін пісіру керек.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: * досымның мәзірі, Печенье. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s