Бірнеше жыл бұрын Оспанованың үйіне қыдырып барғанымызда мамасы көөөөп бризоль жасаған еді. Сол кезде қалай ғана орады осыншаманың бәрін деп таңқалғаным есімде. Бризоль – жасалынуы қиын емес, сәнді әрі тойымды тамақтың түрі.
- фарш
- жұмыртқалар
- майонез
- тұз
- бұрыш
- аскөк
Кісі санына қарай жұмыртқа қолданыңыз. Жұмыртқаны аздап тұз бен аскөк қосып араластырыңыз да, майға қуырып алыңыз. Бір жұмыртқа қуырылып тұрғанда екіншісін дайындаңыз. Осылай кісі санына қарай жұмыртқа қуырып алыңыз. Фаршқа майонез, қара бұрыш, тұз қосып араластырыңыз. Әрбір жұмыртқаның ішіне осы ет қоспасынан қойып, ораңыз. Майланған ыдысқа қойыңыз. (Егер фарш артылып қалса, аздап нан жұмсағын қосып, суреттегідей майда майда котлет жасауыңызға болады). Барлық жұмыртқаларды орап болған соң, үстіне майонез жағып, үккіштен өткізілген ірімшік сеуіп қойыңыз. Енді осыны 200С ыстық духовкада үсті қызарғанға дейін пісіріңіз. Гарнирға күріш жасасаңыз болады. Ас болсын.
керемет!!!!!! ширкин сизге барып уйренер курс болганда гооой(((
рахмет. Бірақ мен де әлі үйреніп жүрмін. Бір кездері курс сияқты бір нәрсе ашқанбыз. Бірақ жер болмай ол жоба тоқтап қалды. Бұйырса бір күні жалғасын табады әлі. Бізбен бірге болыңыз =)
бүгінгі түскі асымыз осы болды. (Елвирканың аялы қолдарынан сүйіп, маңдайыма тигіздім :D, рахметімді қалай айтсам екен басқаша :) ). АРБ!!!
Ас болсын! маған да ұнайды бризоль – тез әрі дәмді тағам! Жасап ұнатқаныңа рахмет!
иәә, расымен солай! өзің пісірсең, тіпті дәмді көрінеді екен (деп өзімшілдік танытайын ба? )))) )
мен бұрын асханаларда тұрғанда бризоль алмайтынмын бірақ )))