макарондар мен шпинат

Аспаздықты басынан оқып жүрген адамдар болса, 15-20 минутта дайын болатын тағамдар менің фаворитім екенін түсінген болар )) Төмендегіні бүгін таңғы асқа дайындадық. Денсаулыққа пайдалы таңғы ас болып саналмаса да, дәмдәлігі жағынан ең бай таңғы астардан кем түспейді. Ең бастысы – мұны жасау көп дегенде сол жиырма минутымды алды.

макарондар мен шпинат

  • 250 гр макарон
  • 250 гр жас шпинат (консервіленген болса да болады)
  • черри қызанағы
  • ірімшік
  • 5 тал сарымсақ
  • 1 пияз
  • 100 гр шамасында кілегей (ор. сливки)

Макарондарды тұзды суға қойып қайнатыңыз. Табаға май құйып, майдалап туралған пияз бен сарымсақтарды қуырыңыз. Енді жуылып кептірілген шпинатты қосып, табаның үстіне жайып қойыңыз. Табаның ыстығымен шпинаттардың көлемі азайған кезде, бәрін араластырып алыңыз. Қалауыңызша тұз бен бұрыш қосыңыз. Енді аздап сүт немесе кілегей қосыңыз (қоспасаңыз да болады). Піскен макарондардың суын төгіп, табаға ауыстырыңыз. Енді екіге бөліп туралған қызанақтарды қосып, бәрін қайта араластырыңыз. Үстін жауып тағы 5 минуттай пісіріңіз. Үстелге апарар алдында, макарондардың үстіне үгітілген ірімшіктен сеуіп қойсаңыз күшті болады. Рас айтамын, өте дәмді! Ас болсын!

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Көкөніс тағамдары, Ыстық тамақ. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s