Sutlac

Түрік ас үйіне тиесілі бұл тағам біздің күріш ботқасына ұқсайды, айырмашылығы – қант мөлшері көбірек әрі қоюлау болып келеді. Құрамына жұмыртқа қосып, духовкаға қойып әдемі «корочкаға» дейін пісіруге болады. Талғамыңызға қарай.

100 гр күрішті жарты стакан суда пісіріп алу керек та, 1 литр сүт пен 100-150 гр қант қосып қайнату керек. Бөлек кеседе 1 ас қасық ұн мен 1 ас қасық крахмалды 2-3 ас қасық сүт немесе сумен араластырып, сүт қоспасына қосып жіберіп жай отта пісіру керек. 10 минуттан кейін газдың астын өшіріп, ыдыстарға құйып суыту керек. Қалауыңызша үстіне какао, корица немесе шоколад үгіттеуге болады.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Десерт. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s