Тирамису

Уордпрессім-ау, айналып кетейін, қайта оралуыңмен!!! Сағынып қалдым! Қатты-қатты! (Өзінің түрі өзгеріп кетіпті біз жоқта..) Блог әлемім қайта available болғанына сондай қуанып тұрмын! Ура! Ура! Ура! Ал, халайық, енді жайлап Фэйсбугімдегі аспаздық жазбаларымды көшірейін осында! Кеттік.. Эльмира апайдың рецептімен дайындалған.. та-та-дам.. Тирамису!

Бисквит үшін: 2 жұмыртқаны 0,5 стакан қантпен және 0,5 стакан ұнмен + 1ш.қ.разрыхлитель + 2 ас қасық какао араластыру керек та, майлы ыдысқа құйып, пісіру керек. Піскен кезде, үстіне 1 стакан қою қайнатылған кофе құйып жіберу керек.

Енді үстіне құйылатын пудинг: 1,5 стакан қант + 1 стакан ұн + 2 ас қасық крахмал + 1 литр сүт + 1 жұмыртқа + 100 гр жұмсартылған сары май = осының бәрін алдыменен миксермен араластырып алу керек та, жәй отқа қойып пісіру керек. Пудинг қою болғанда – піскені. Піскен пудингке 200 гр «плавленный сливочный сыр» қосып жақсылап миксерлеу керек. Бисквиттің үстіне пудинг құйып, үстін тегістеп алып, тоңазытқышқа қою керек. Кем дегенде 1 түн тұрса жақсы. Дайын тирамисуды үстіне какао сеуіп ұсынасыз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Десерт. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

11 Responses to Тирамису

  1. arnur айтады:

    ғажап

  2. Ainameken айтады:

    Алақай!!! аспаздық толығатын болды :))))!!!
    Сағынуға тұратын блог!!!
    Бұл тирамису менің ең-ең-ең сүйікті тортым ))). Сосын жасап көрермін, ИНШАЛЛА. Ал Элвира қыздың қуанышын көру – тирамису жегеннен де артық қуаныш сыйлады!!! )))

  3. Толғанай айтады:

    канша плавленный сыр қосу керек? сүзбе косуға бола ма?

  4. Толғанай айтады:

    ой, кешір кейін байкадым. 200гр дегенді

  5. jann айтады:

    Elvira hanim koliniz dert kormesin ote keremet….Facebook.nzdagi aspazdik bett kalai atalady biluge bolama :)

    • elvira айтады:

      сәлем. Фэйсбукта аспаздықтың арнайы беті жоқ. Қазір жөнді тамақ пісіріп те жүрген жоқпын, өкінішке орай

  6. ика айтады:

    Сәлеметсізбе! Тирамису торты суреттен дәмді көрінеді. Мен де орал қаласынан оны жеп көргем. Ммм! Сондай керемет! Енді жасап көру керек!

  7. ика айтады:

    Сосын плавленный сливочный сырдың орнын немен алмастыруға болады? менде ол жоқ еді

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s