Гульфияның рецептімен медовый торты

Өте жеңіл, өте дәмді, өте оңай.. тағы талай «өте»лердің торты )) қатты ұнады. жасап көрулеріңізді сұраймын – өкінбейсіздер!

  • 2 жұмыртқа
  • 1 стакан қант
  • 2 ас қасық бал
  • 100 гр сары май
  • 2 ш.қ. ас содасы
  • 3,5 стакан ұн
  • 200 гр 20% қаймақ

Алдыменен жұмыртқаларды, қант пен бал және сары майды араластырып, буға қоюлана бастағанға дейін пісіресіз. Астын өшіріп, сода мен ұнды қосып араластырыңыз да, үстін жауып 45 минуттай жылы жерге қойып қойыңыз. Енді осы қамырды 5-ке бөліп, әрбір зуаланы жуқалап жайыңыз. Қамыр өте жұқа болатындықтан, мен арнайы қағазға қойып, соның үстінде жайдым. Яғни, қамырды алып әуре болмайсыз, қағазбен бірге противеньге қойып пісіресіз. Осылай 5-ін де пісіріңіз. Енді торт ыдысыңызды теріс төңкеріп, қамырдың шеттерін кесіп, тегістейсіз. Артқан қамырды ұнтақтап дайындап қойыңыз. Крем үшін: қаймақ пен қантты араластырасыз. Торт нанның арасына крем жағып, торт жинайсыз )) Үстіне алдын ала дайындалған ұнтақтан (жаңғақпен араластырсаңыз да болады) сеуіп қойыңыз. Тортты қонағыңыз келгенге дейін тоңазытқышқа қойып қойыңыз. 1 түн тұрса жақсы. Болды, осы-ақ. Ас болсын!

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Торттар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

13 Responses to Гульфияның рецептімен медовый торты

  1. vkototy айтады:

    О,тамаша! Аспаздық блогын да сағынып қалыппыз. Торттан дәм ауыз тигендеймін… :)

  2. altingul айтады:

    hayirli kun,tagamdar ote tamasha koriniptur,koliniz dert kormesin.medoby tortti algash jasasam dep edim birak buga pisirgen degendi tusine almadim.rahatsiz bolmasaniz buga jumirtka kant may baldi pisiru turali tek tek toliktap uginikti turde jaza alasizba.en kiska uakitta jauap kutem

    • elvira айтады:

      Қайырлы күн! Буға пісіру дегенде былай ғой: үлкенірек бір ыдысқа су қайнатып қоясыз, кішірек бір ыдысқа жұмыртқа, май, бал саласыз да, сол ыдысты қайнап тұрға үлкенірек ыдыстың ішіне қоясыз. Жоқ, батырмайсыз оны. Кішірек ыдыс үлкенірек ыдыстың ішінде қалқып тұруы керек. Осылайша үлкен ыдыстағы қайнап тұрған судың буымен кішірек ыдыстағы заттар пісетін болады. Оларды үнемі араластырып тұру керек. Түсіндіре алдым ба?

  3. ерболат айтады:

    тортыңыз дәмді екен

  4. Ainameken айтады:

    Эля, сәлем! Балалық шақты еске түсіретін тортым бұл ))).
    Серік Сәпиев қоржынға жетінші алтын салды ғой, сол күні осы дәм дастарханнан табылды ))). Дәл осы рецеппен! Маған өте ұнады, шынымен жеңіл торт екен!
    Кейіннен буға емес, табаны отқа қойып, бірден араластырып та жасап көрдім. Біріншім ұнады! АЛЛА разы болсын!!! АЛЛА Жұмақтың тәттілерін нәсіп етсін блог иесіне! )))

  5. Кектіқұл айтады:

    өте карапаиым жане тез даиындалады екен сізге Рахмет….)

  6. Перизат айтады:

    оте жақсы тағам. Сізге мол табыс тілеим

  7. nurli айтады:

    ия өте дәмді болды, кремін
    шыгара алмай жур едим, сізге көп рахмет!!!!!!!!»

  8. alia айтады:

    ote damdiii))100%

  9. Akmaral айтады:

    РАХМЕТ ӨТЕ ДӘМДІ

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s