сүзбелі маффиндер

Уах, жаңа ешнәрсе пісірмегеніме қандай көп болған. Қу тіршілік! Бұзылуға бет алған сүзбе болмаса, бүгін де ешнәрсе жазылмас еді аспаздыққа. Иә, иә.. сүзбенің обалына қалмау үшін бүгін тездетіп одан бірнәрсе пісіруім керек болды. Көп ойланбай, маффин дайындадым. Қантты аздау қосқаным болмаса, дәмді болған сияқты. Таңғы асқа, қасына бал қосып жегенге жақсы дүние болып шықты. шүкір. Аспаздыққа қант мөлшерін көбейтіп жазайын, ендігіде жасағанымда есімде болатындай.

  • 150 гр сары май
  • жарты стакан қант
  • 200 гр сүзбе
  • 2 жұмыртқа
  • 1 стакан ұн
  • разрыхлитель
  • қара мейіз

Майды микротолқынды пешке қойып ерітіңіз. Ыстық майға қант салып, қант ерігенше араластырыңыз. Жұмыртқаларды қосыңыз. Ұн мен разрыхлительді аз аздан қосыңыз. Ең соныңда аздап ұн себілген мейіздерді қосыңыз. Арнайы маффин ыдыстарды жартылай толтырып, 170-180С ыстық духовкада пісіріңіз. Піскен маффиндерді суытып, үстіне қант пудрасын себіңіз. Ас болсын!

п.с.: Соңғы кезде өте-мөте busy болғаным үшін, аспаздыққа біраз уақыт жаңа нәрсе қосылмайтынын ескерткім келеді. Жұмыстарымды бітіре салысымен асүйіме ораламын. Сөз!

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: маффиндер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

3 Responses to сүзбелі маффиндер

  1. Moti айтады:

    Жұмыстарыңа сәттілік!

  2. vkototy айтады:

    Өте оңай мәзір екен! АРБ!

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s