тауық етінен мини-шашлык

Шашлык десе Шымкенттегі «Кема» қонақүйіне қарама қарсы орналасқан кафедегі шашлык есіме түседі. Әттең, кафенің атын ұмытып тұрғаным-ай. Неше түрлі керемет шашлык жасайтын еді сол жердегі аспаздар. Дәмін ұмытар емеспін. Тіпті ол кезде солардың шашлыктарынан үйдегілерге де дәм таттыру үшін, банкаға салып Алматыға алып кету ойым болған ^^ Бүгін сол шымкентский шашлыкты есіме алып, төмендегідей мини-шашлык жасадым. Дәмді болған сияқты.

 

  • тауық төсі
  • майонез
  • кетчуп
  • дәмдеуіштер
  • тұз
  • қалауыңызша көкөністер
  • ағаш таяқшалары

Алдыменен майонез бен кетчупты араластырып, ішіне қалаған дәмдеуіштерді қосыңыз. Тауық етін төртбұрыштап тураңыз. Көкөністерді де сондай үлкендікте тураңыз. Мен тек қана көк бұрыш қосқан едім, бірақ қызанақ, жартылай піскен картоп та қосылса болады. Тауық еті мен көкөністерді маринадтаңыз. Минимум 30 минут, максимум 2 сағат. Осы кезде ағаш таяқшаларды суға жібітіп қойсаңыз, духовкаға қойған кезде олардың үсті күймейді. Тауық еті мен көкөністерді ағаш таяқшаларға тізбеліңіз. Духовка табағына фольга төсеп, соның үстіне мини-шашлыктарды тізіңіз. 180С духовкада бір жағын 20 минут пісіріп, шашлыкты аударып, тағы 15 минут пісіріңіз. Қасына салат жасалынса жақсы. Ас болсын!

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ет тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s