сүзбелі құймақтар

Рецепт өте қарапайым енді. Жазуға да тұрмайтын шығар, бірақ аспаздықта болсын дедім. Біреудің қажетіне жарар.

Өзіңізге ұнайтын құймақтар рецептімен құймақтарды пісіріп алыңыз да, ішіне сүзбе + мейіз + қаймақ + қант қоспасын қойып ораңыз. 20 құймаққа мен 400 гр сүзбе + 4 ас қасық қаймақ пен 3 ас қасық қант + 1 уыс қара мейіз қолдандым. Сіз мөлшерді қалауыңызша өзгертсеңіз болады. Оралған құймақтарды қызған табаға асты-үстін аударып қызартыңыз. Қаймақ немесе балмен жеген жақсы.

Құймақтар қамыры үшін 3-2-3 құймағын, айраннан құймақ, газды судан құймақ, кокосты құймақтар мен асқабақ құймағының рецепттерін қарасаңыз болады.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

3 Responses to сүзбелі құймақтар

  1. Bakytnur айтады:

    Indialyktardyn Dosa-syna uksaidy goi dimin ya?

    • elvira айтады:

      иә )) кішкене ұқсайды. Бірақ олардың досалары өте жұқа болады + құрамында жұмыртқа болмайды (қателеспесем), және өте қытырлақ болады ол. Біздің құймақтар болса аздап «етті» келеді. п.с.: Индияға барғанымда жергілікті тамақтан бірінші болып сол досаны жеген едім. Делидің кішігірім бір кафесінде. Есіме түсіп кетті.

  2. Айко айтады:

    jasap kordim.jaman emes…

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s