Бұл печеньенің рецепті бұрындары берілген / аспаздыққа жазылған болатын. Печеньенің аты – мантар курабиеси (қаз. саңырауқұлақ печеньесі).
Печеньелерім саңырауқұлаққа енді ғана ұқсай бастаған сияқты, бұрындары онша ұқсамайтын еді. Мәселе мынада екен – печеньенің үстін майдың қақпашасымен емес, ұзын мойыны бар бутылканың ауызымен бастыру керек. Сонда мынандай болып емес, жоғарыдағыдай болып піседі. Бірақ әрине, әркімге әрқалай ұнауы мүмкін.
Маған мынау ұнап тұр!
маған да осы формасы ұнайды. енді үнемі осылай жасайтын боламын.
qant pudrasy degen, ka’dimgi qant pa?
жоқ, қант пудрасы дегенің орысшасы «сахарная пудра». Дүкендерде көбіне дәмдеуіштер тұрған жерде сатылады.
rahmet, biraq eger pudra bolmasa, ka’dimgi qantty paydalanugha bola ma?
Асем, қант қолдансаң да болады. Бірақ ондай жағдайда қант толық ерігенге дейін араластыру керек маймен. Сонда ғана печенье жұмсақ болады. Қант қамырды қатты етеді.