қожақаттан маффиндер

Уордпресс жабық тұрған кезде жасалынған жаңа рецепттерден біреуі – қожақаттан (ор. ежевика) маффиндер болатын. Сол рецептпен бөлісейін. Маффиндер ойлағанымнан жақсы болып шықты. Қожақат толығымен езіліп кетпей, кесілген кезде әдемі болып көрініп тұрды, жеген кезде дедәмі сезіліп тұрды. Ұнады. п.с: Қожақат өзіміздің бақшамыздан.

  • 10 ас қасық ұн
  • 2 жұмыртқа
  • 160 гр қаймақ
  • 160 гр сары май
  • 2 ас қасық тәтті сүт
  • 1 ш.қ. разрыхлитель
  • 300 гр қожақат
  • аздап ғана тұз

Жұмыртқа мен қаймақты қосып араластырыңыз. Май мен тәтті сүтті қосыңыз. Бөлек ыдыста ұн мен қантты және разрыхлительді араластырыңыз да, екі қоспаны қосыңыз. Қожақатты ұнға «аунатып» қамырға қосыңыз. Жаймен араластырып, маффиндер үшін арнайы қағаз формаларға құйып 180С 25 минуттай пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: маффиндер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s