асқабақ құймақтары

Уәде еткенімдей, алдарыңызда – асқабақ құймақтары! Асқабақ қосылған тағамдар тек дәм жағынан ғана емес, түс жағынан да өте ұтымды. Құймақтар әдемі сарғыш түсте пісті. Құймақтарды қантты сүт немесе қаймақпен жесеңіз болады, бірақ шынын айтайын, ешқандай қоспасыз-ақ құймақтардың дәмі жақсы. Төмендегі мөлшерден 20 шақты құймақ шығады (әрине бұл табаның көлеміне де байланысты)

  • 200 гр асқабақ
  • 2,5 стакан сүт
  • 2 стакан ұн
  • аздап разрыхлитель
  • 2 жұмыртқа
  • 3 ас қасық қант
  • 1,5 ас қасық сұйық май

Асқабақты аршып, суға пісіріңіз. Пюре жасаңыз. Пюреге қалған затарды қосып, араластырып, жықсылап қыздырылған табаға 1 ожаудан құйып асты-үстін пісіріңіз. Егер құймақтар табаға жабысатын болса, тағы аздап май қосыңыз. Қантты талғамыңызға қарай қосыңыз – асқабақтың өзі де тәтті болғандықтан мен 3 ас қасық ғана қостым. Піскен құймақтардың бетін жауып суытыңыз, сонда олар жұмсақ болып көпке дейін тұрады.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to асқабақ құймақтары

  1. Shala qazaq айтады:

    Асқабақты үккіштен майдалап салу керек па? немесе шырынын алу керек па? құймақтарында аскабак көрінбейді ғой?

    • elvira айтады:

      Асқабақ туралы жазуды ұмытыппын ғой. хехе- сол асығыстық қой, асығыстық. Түзеп қойдым. Асқабақ құймақтарда көрінеді негізі, суретте көрінбей тұрған шығар. Асқабақ көрінгенімен дәмі еш сезілмейді. Езіліп піскен асқабақ болғаны үшін сірә. Шикідей үккіштен өткізіп қосуға да болады, сол кезде асқабақ сезіліп тұрады.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s