пекин қырыққабатынан салат

Пекин қырыққабаты кәдімгі қырыққабатқа қарағанда едәуір «шырынды» (ор. сочный), жапырақтары да нәзіктеу. Көп витаминдерді ұзаққа дейін сақтайды.  Салат жапырақтары сияқты түрлі салаттарға жақсы келеді. Бүгін сол пекин қырыққабатынан қарапайым бір салат рецептімен бөліспекшімін. Қолымда кішкентай ғана қырыққабат қалғаны үшін, салаттың мөлшерін 2 кісілік етіп жасадым.

  • пекин қырыққабаты
  • 1 қиыр
  • жарты тәтті сары бұрыш
  • 2 тал аскөк
  • 10 шақты қара зәйтүн
  • зәйтүн майы
  • тұз бен қара бұрыш

Қияр мен тәтті бұрышты ұзыншаларға тураңыз. Қырыққабатты майдалап турап, тұздаңыз да, артық судан сығып алыңыз. Қырыққабатты туралған қияр мен бұрышқа қосып,  шеңберлерге туралған қара зәйтундармен араластырыңыз. Енді қара бұрыш қосып, зәйтун майымен араластырыңыз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Салаттар (майонезсіз). Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to пекин қырыққабатынан салат

  1. Жаксы салат айтады:

    Жақсы әрі жасағанға оңай салат екен

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s