шоколад қосылған кілегейлі маффиндер

Үлкен кексттердің кішкентай туысқандары – маффиндер. Оларды порциондық кекстер десем де болатын шығар. Кекстерді сияқты, маффиндердің ішіне де неше түрлі заттарды салып түрлендіруге болады. Төмендегілерге ірілеп туралған шоколад қостым. Шоколадым маффин сыртынан аса байқалмапты, дегенмен, әсіресе ыстықтай жеген кезде, піскен маффиндердің ішіндегі ып-ыстық еріп тұрған шоколад тіл үйіреді.

  • 150 гр жұмсартылған сары май
  • 150 гр ұн
  • 100 гр қант
  • 2 жұмыртқа
  • 1 ас қасық кілегей
  • разрыхлитель
  • 100 гр шоколад

Барлық заттар бөлме температурасында болуы керек. Сол үшін оларды алдын ала тоңазытқыштан шығарып дайындап қойыңыз. Ұн, разрыхлитель. қант пен сары майды қолмен араластырыңыз. Кілегей мен жұмыртқаларды қосыңыз. Қаймақ сияқты жұмсақ әрі түйінсіз болғанға дейін қоспаны үздіксіз араластырыңыз. Маффиндерді пісіретін ыдыс пен арнайы қағаздарды дайындап қойыңыз. Шоколадты ірілеп тураңыз. Бір қасық қамыр, үстіне шоколад, сосын жарты қасық қамыр қойып, маффин қамырын ыдыс ішіне үйлестіріңіз. 180С ыстық духовкада үсті қызарғанға дейін (25 минуттай) пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: маффиндер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s