геркулес қосылған оладьи

Жасалынуы ғана емес, бұл оладьилер  ең бастысы ағза/асқазан үшін жеңілдің жеңілі . Құрамында геркулес болғандықтан, дәмі аздап «ржаной» нанға саяды.  Әдемі әрі «воздушный» болып піседі. Қысқасы, маған қатты ұнады. Тағы бір ретте жасап көруге тұрарлық рецепт. Ыстықтай жеген жақсы, қасына қаймақ  сияқтыларды керек етпейді.

  • 5 ас қасық геркулес
  • 3 ас қасық сүт
  • 1 кішкентай пияз
  • 3 ас қасық ұн
  • аздап разрыхлитель
  • 2 жұмыртқа
  • тұз

Геркулесті сүтпен араластырыңыз. Жұмыртқа қосыңыз. Пиязды жіңішкелеп турап майға қуырыңыз. Қалауыңыз бойынша дәмдеуіштерді қоссаңыз болады (мен қызыл бұрыш қосқам). Қуырылған пиязды сәл суытып алып, негізгі қоспаға қосыңыз. Ұн мен разрыхлитель және аздап тұз қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Енді 10-15 минутқа бабына келуі үшін қойып қойыңыз. Жақсылап қызған табаға аздап май қосып, оладьилерді пісіріңіз. Қағаз майлыққа түсіріп тұрыңыз. Ыстықтай жеңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s