қызыл қырыққабат салаты

Қызыл қырықжапырақ өте пайдалы көкөніс. Сосын бір жақсы жері көпке дейін тоңазытқышта сақтауға болады – менікі өз кезегін еш бұзылмай ескі қалпында 1 айдан астам күткен шығар. Бір жаман жері – қасындағы нәрселердің бәрін қызыл түске бояп шығады (қызылша сияқты).  Бұл жолы салатқа уксус қосып көрдім – қышқылдау дәм берді. Уксус мөлшерін қырыққабат көлеміне қарай өзгерту керек.

  • қызыл қырыққабат
  • жүгері
  • 2 ас қасық алма уксусы
  • зәйтүн майы

Қырыққабатты үккішпен турап, уксус қосып араластырыңыз. Жарты сағатқа қойып қойыңыз. Салаттан шыққан артық суды төгіп тастаңыз.  Зәйтүн май қосып араластырыңыз. Столға қояр алдында ғана жүгері қосып араластырыңыз. Егер ертерек араластырсаңыз, жүгері қазыл түске боялады да әдемі көрінбейді.

Осыдан басқа қызыл қырықжапырақ қосып жасалынған салаттарды мына және мына жерден таба аласыздар.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Салаттар (майонезсіз). Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s