жармақ қосылған сырниктер

Өткен демалыста таңғы шәйға келген қыздарға Гүлба екеуіміздің жасаған сырниктер осындай болып шықты =) Өзі де қыздарға дұрыс дайындала алмағаным үшін ұялып жүр едім, қырсыққандай сырниктер де құрғақтау болып шықты. Жармақ мөлшерін дұрыс біле алмаған сияқтымыз. Дегенмен қаймақ қосып, сырниктерімізді масқара болудан сақтап қалғандай болдық. Сол күн – бір қызық күн еді..

  • 200 сүзбе
  • 1 жұмыртқа
  • 1 ас қасық қант
  • қара мейіз
  • жармақ ұнтағы (ор. манка)

Алдыменен сүзбе мен жұмыртқаны араластырыңыз. Қант қосыңыз. Енді екі ас қасық жармақ қосып араластырыңыз да, он минутқа қойып қойыңыз. Осы уақыт ішінде жармақ ылғалды тартуы керек. Енді мейіздерді жуып қосыңыз да, тағы жармақ қосыңыз. Осы этапта жармақты аз аздан қосып тұрыңыз. Үнемі араластырып тұрыңыз. Қасыққа жақсы іліне (бір формаға келе) бастаған кезде, қыздырылған аз майға қойып, асты-үстін ауыстырып пісіріңіз. Балмен немесе қаймақпен жеген жақсы.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to жармақ қосылған сырниктер

  1. Альмира айтады:

    ммм…жасап көру керек екен. Рахмет саған Эльвира

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s