булгур мен қызанақ сорпасы

булгур сорпа

  • 1 стакан майда булгур
  • 1 пияз
  • 1 қызанақ
  • 2 қасық томат
  • 2 көк бұрыш
  • 1 ащы бұрыш
  • аскөк
  • сарымсақ тілімі
  • еттің сорпасы
  • тұз және бұрыш
  • кепкен мята

Пиязды турап майға қуырыңыз. Аздап мята қосыңыз. Бұрыштың екі түрін де майдалап турап, қосыңыз. Аздап қуырып болған соң,  майда булурды жуып, сүзіп қосыңыз. Екі минуттай қуырыңыз. Енді еттің сорпасын (бір литр шамасында) қосыңыз. Еттің сорпасы тұзды болса, сорпаңызды тұздаудың қажеті жоқ. Қайнаған сорпаға қабығы аршылып, туралған қызанақты қосыңыз. Астын басып, он минуттай пісіріңіз. Талғамға қарай аскөк қосып сервис жасаңыз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Сорпалар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to булгур мен қызанақ сорпасы

  1. Aygerim айтады:

    Salem Elvira!Sizdin usinip jurgen resepteriniz ote tamawa.Men ar tyrli tamaktardi daindap yirengim keledi,sondiktan osi sait arkili barin jaksilap jazip alip,yide istep jurmin.Rakhmet sizge Elvira,koliniz dert kormesin!

    • elvira айтады:

      рахмет, Әйгерім. рецепттердің бәрі сәтті шығып жүр деп сенемін.
      сәтті шықпай қалса – жаз. себебін бірге іздейік.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s