қырыққабат пісірмесі

пісірме = ор. запеканка. Жасалынуы оңай әрі тез, көп болса 20 минутыңызды алады. пісуіне де 20 минуттай қажет. Қасына гарнир ретінде күріш пісіруге болады, жеке тағам ретінде де жақсы.

картоп қырыққабат ет запеканка

  • 150 гр фарш
  • 2 картоп
  • орта үлкендікте 1 қырыққабат
  • 1 сарымсақ
  • 1 ірі пияз
  • ащы қызыл бұрыш
  • 2 жұмыртқа
  • 100 гр сүт
  • үгітілген ірімшік

Қырыққабатты тұзды суға пісіріп алыңыз. Артық суды төгіп кептіріңіз. Табада майдалап туралған пияз, сарымсақ қуырыңыз. Фарш қосыңыз. Төртбұрыштап туралған картоптарды да қосыпқуырыңыз. Бәрін тұздап, бұрыштаңыз. Енді майланған ыдысқа алдыменен қырыққабат жапырақтарын төсеп (жапырақтардың қатты тамырларын алып тастаңыз), оның үстіне етті қоспаны қойып, үстінен қайтадан қырыққабат жапырағын төсеңіз. Қоспа біткенге дейін осыны қайталаңыз. Соңғы қырыққабат жапырағы болуы керек. Жұмыртқаларды сүтпен араластырып, қырыққабатың үстіне төгіңіз. Ең соныңда үккіштен өткізілген ірімшікті сеуіп қойыңыз. 200С ыстық духовкада пісірменің үсті қызарғанға дейін пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Көкөніс тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s