қызанақты оладьи

Сәресіге немесе таңғы асқа жасап көруге тұрарлық жеңіл оладьилердің түрі. Жұмыртқа мөлшерін талғамыңызға қарай көбейтсеңіз де болады.

  • 3 қызанақ
  • 1 жұмыртқа
  • жарты стаканнан сәл көбірек ұн
  • жарты шәй қасық тұз
  • жарты шәй қасық сода
  • аскөк
  • 1 тіс сарымсақ
  • ірі қызыл бұрыш

Қызанақтардың түбін алып тастап, ірі үккіштен өткізіңіз. Қабығынан басқасы пюре болуы керек. Енді осы қоспаға жұмыртқа, ұн, сода, тұз, бұрыш, майдалап туралған аскөк пен сарымсақ қосып араластырыңыз да, аз майға екі жағын қызартып пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to қызанақты оладьи

  1. Жулдыз айтады:

    Эля, осы сен қалай үлгересің, айтшы? Таңертең бір кесе шәйдің өзін ішуге уақыт болмай қалады кейде))) Ал кешкісін… шаршайсың

    • elvira айтады:

      кейде (жақсы жаңа бір рецепт тапқанымда) түнде тұрып пісіремін, ал кейде таңертең ерте тұрып жұмысқа барар алдында пісіремін. көңіл күйге байланысты қысқасы =)

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s