қызылшаның пайдалары

Қызылша В витамині, кальций, калий мен темірге бай болғандықтан, асқазан ауруларына қарсы, гастритпен ауратындар үшін жақсы ем көзі. Қызылша сондай ақ бауырдың жақсы қызмет етуіне көмектеседі.

Қызылша адамның төзімділігін арттырып, қосымша энергия мен күш береді. Қызылшаны қандай түрде де болсын жеген жақсы әрі пайдалы. Сарымсақ, қаймақ, майонез, зәйтун майымен араластырып жеуге болады. Немесе жай пісіріп қана.  Пісірген кезде, тұзды емес суға пісіру керек.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Салаттар (майонезсіз). Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

One Response to қызылшаның пайдалары

  1. Ainameken айтады:

    Мәссағааан!!! неге тұзды емес суға??? (шайнектігім үшін кешірім сұрамын??? қызылшадай смайл). Мен сәбіз, картошка асқанда қызылшаны бірге саламын, тұзсыз қызық секілді көрінеді, сосын тұз да қосамын. Оларға да тұз керек емес пе сонда? Қазір организм «қызылша жеші» деп жатыр ))). Қызылша салатын сағындым!!! )

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s