қызыл қырыққабат пен сәбіз салаты

Жеңіл әрі пайдалы салат. Жасап жатқан кезде екі нәрсеге көңіл аударыңыз: қырыққабат бояуы қолыңызға сіңіп кетпеуі үшін, қолға «перчатки» немесе пакет киіп жасаңыз; қырыққабатты турап болған соң тұздап 10-15 минутқа қойып қою маңызды. Қырыққабаттың суы шығуы керек. Ал енді салаттың жасалу тәсілі:

– қызыл қырыққабат
– 1 сәбіз
– жарты лимон
– 2 ас қасық зәйтун майы
– жарты ш.қ. тұз

Қырыққабатты мүмкіндікше жіңішкелеп тураңыз. Тұздап, жақсылап езіңіз. Қырыққабатты бөлек қойып, сәбізді ірі үккіштен өткізіңіз. Енді бәрін араластырып, алдыменен лимон суын, кейін зәйтун майымен араластырыңыз. Ас болсын.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Салаттар (майонезсіз). Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s