кәдіш майлы құймағы

Кәдіштің орысшасы – кабачок, майлы құймақ – оладьи. Неге майлы? Өйткені кәдімгі құймақ майға емес, жақсы қызған табада пісіріледі; оладьилер – майға. Айыпқа бұйырмаңыз, солай енді :) Негізі, маған қалса «кабачкилерді» кәдіш емес, «қиярыш» дер едім. Өйткені олар кәділерден (баклажан) гөрі қиярларға қатты ұқсайды: дәмі де, өте сулы болғаны да.

– 2 кәдіш
– 1 стакан ұн
– 3 ас қасық қант
– 1 жұмыртқа
– жарты ш.қ. тұз
– пышақтың ұшымен сода
– қуыру үшін сұйық май

Кәдіштерді аршып (егер жас кәдіштер болса – аршымай) майда үккіштен өткізіңіз. Жұмыртқа, қант, ұн, сода қосып араластырыңыз. Табада 3-4 ас қасық май қыздырып, майлы құймақ қоспасынан қасықтап қойып екі жағын қызартып пісіріңіз. Піскен кәдіштерді қаймақ немесе варенье қосып ыстықтай жеген жақсы. Ас болсын!

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s