айва мармелады

Өткен апта жұмыспен қарбалас болып, уәде етіп, жасаған мармеладым туралы жазуға да қол тимеді. Мінекейіңіз – мармелад! ;)

– 400 гр айва
– 400 гр қант
– 1 стакан су
– жарты лимон

Айваны аршып, дәнегін бөлек ыдысқа алып тастаңыз. Яғни, лақтырмаңыз! Енді айваны ең майда үккіштен өткізіп, дәнегімен бірге су қосып қайнатыңыз. Айва толығымен жұмсарып піскенде, қант қосыңыз. Қант еріп, мармелад қалаған қоюлықта болғанда, лимон сығып араластырыңыз. Астын өшіріп, банкаларға ыстықтай жауып тастаңыз. Ас болсын!

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Консервілеу. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s