Фаршталған кәділердің басқа атауы да «карниярык» (түрк.) Жасалынуы машақатты көрінгенімен, тағамды 20-ақ минутта (+40 минут духовкада) жасауға болады.
– 4 кәді
– 500 гр майсыз фарш
– 1 үлкен пияз
– қалауыңызша: сәбіз, болгар бұрышы
– 2 үлкен қызанақ
– 1 түйір сарымсақ
– 2 ас қасық томат
– 1,5 стакан қайнаған су
Кәділерді аласа аршып, екіге бөліңіз. Аз майланған табада кәділердің екі бетін қызартыңыз. Іші жұмсаған кезде, қағаз майлыққа түсіріп алыңыз. Енді табаға майдалап туралған пияз бен фаршты қуырып алыңыз. Қызанақтарды қайнаған суда 2-3 минут ұстап, қабығын аршыңыз. Майдалап туралған сарымсақпен араластырыңыз. Кәділерді пісіретін ыдысыңызға тізіп, ортасын шаңышқымен ашыңыз. Ортасына дайын фарш пен қызанақ қоспасын қойыңыз. Енді, 1,5 стакан қайнаған суда 2 қасық томат ерітіп, кәділердің үстіне құйыңыз да, 220С ыстық духовкада су азайғанға дейін пісіріңіз.