көкнәр қосылған лимонды маффин

Масқара, төмендегі маффиндердің жасалу тәсілін әне-міне жазамын деп жүргенде бір аптадан асып кетіпті. Бұрын да айтқанымдай, уақыт құрғұр ешнәрсеге жетпейді-ау, жетпейд. Дегенмен, зу етіп өткен аптаның ішінде де бір-екі есте қаларлық істер жасалынып үлгеріліпті, соның ішінде: Абайдың сыңары Әйгерімінің («Абай Жолындағы» дай) қыз ұзату тойын тамашалау; алыстан келген күйебалам мен осындағы құдабалаларымыз (және олардың әйелдері) құрметіне ұйымдастырылған пикник; Алматыдағы көрші-блогшы қыздармен кездесіп танысу; Мадинаның Кегендегі (Алматыдан 3,5 сағат алыстағы!) тойына барып, 1 сағатта қайта жолға шыққанымыз да бар.. Осылай жүріп міне жұмаға да жеттік! Алақай!

– 3 стакан ұн
– 1 пакет разрыхлитель
– аздап тұз
– 2 ас қасық көкнәр
– жарты пакет сары май
– 150 гр қант пудрасы
– 4 ас қасық қант
– 2 жұмыртқа
– 1 стакан жылы айран
– 2 ас қасық қаймақ
– 1 лимон цедрасы

Бір ыдыста ұн + көкнәр + разрыхлитель + тұз араластырыңыз. Бөлек ыдыста май мен қант пудрасы + қантты 2 минуттай үзбей миксерлеңіз. Бірбірлеп жұмыртқаларды қосыңыз. Әр жұмыртқадан кейін араластыруды ұмытпаңыз. Лимон цедрасын қосыңыз. Қаймақ пен айранды араластырыңыз. Енді ұн қоспасының жартысын мен айран қоспасының жартысын қосып қасықпен араластырыңыз. Ұн жұмыртқа қоспасымен толық біріккенге дейін. Қалған жартысын қосып қасықпен баяу араластырыңыз. Арнайы маффин қағаздарына қойып, 200-220С алдын ала қыздырылған ыстық духовкада пісіріңіз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: маффиндер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s