жармадан халва

Халваның жасалу тәсілі бұрын да берілген болатын. Бұл жолы мөлшерді сәл өзгертіп, step-by-step жасалуын көрсетпекшімін. Бәлкім біреу болмаса, біреудің пайдасына тиер.

– 1 стакан жарма ұнтағы
– 100гр қант
– бір уыс жаңғақ
– 1 стакан сүт
– 100гр сары май

1- 100гр майды табада ерітіңіз.
2- жарма ұнтағын қосыңыз. Май толық сіңгенше араластырып тұрыңыз.
3- Қант қосыңыз. Жарма ұнтағы қызара бастағанға дейін қуырыңыз.
4- Жаңғақтарды майдалап, табаға қосып, араластырыңыз.
5- Енді сүт құйып, қалаған қоюлықта халва жасаңыз.
6- Халваны ыстықтай бір ыдысқа қойып, үстін тегістеңіз.
7- Ыстықтай не болмаса, суытып алып, қалаған формада кесіңіз.
8- Жақындарыңызды шәйға шақырыңыз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Мастер-класс. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s