геркулес ботқасы

Уәде еткенімдей – геркулес ботқасы! Дереу бет тыржитып, кетуші болмаңыз – рас айтамын, өте пайдалы тағам! Мысалға геркулес ботқасы арқасында асқазан тазарып, ішектердің жұмысы күшейеді. Бұл ботқа тез қорытылады; бауырға, бүйрекке де өте пайдалы. Саулықты өмір сүріп көруге қалайсыз?

Мамамның тәсілі (дұрыс, пайдалы): Қайнаған суға геркулес қауызын салып, ботқа қоюланғанға дейін қайнатыңыз. 10 минутатн асырмаңыз. Тұздамаңыз. Қант қоспаңыз. Піскен ботқаға жарты шәй қасық май қойып, ыстықтай жеңіз.

Менің тәсілім (аз витаминді, бірақ тәтті): Геркулес қауызын майлылығы аз сүтте қайнатыңыз. Тұздамаңыз. Піскен ботқаның ішіне қалауыңыз бойынша бір қасық бал немесе бір қасық варенье қосып жеңіз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

1 Response to геркулес ботқасы

  1. Akzere айтады:

    Сәлем, Эльвира! Неге тұз қосуға болмайды? :) Мен просто күнде таңертең тұз және қант қосып жеймін…

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s