өрікті печенье

Сейсенбі күні әріптестеріме алма пирогынан жасап апарғанмын. Сол пирогтан аздап қамыр қалған еді. Дәл сол кезде онымен не жасарымды білмей, тоңазытқышқа қоя салған едім. Кеше содан өрікті печенье жасап көрдім. Әттең, печеньенің формасын әдемілеп жасауға әдеттегідей шыдамым жетпеді.

Қамыр рецепті үшін мына жақты қараңыз.

– 15 шақты кепкен өрік
– қант пудрасы

Өріктерді жылы суда жуып, өте майда етіп тураңыз. Негізі өрікке жаңғақ қосылса тіптен дәмді болады. Енді қамырдан жаңғақ үлкендігінде домалақтар үзіп, қолмен жұқалап, ішіне туралған өріктен қойып жабыңыз. 180С ыстық духовкада пісіріңіз. Піскен печеньелерді сәл суытып, үстіне қант пудраны себіңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Печенье. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s