вегетериандық суши

Жапондықтарда «вегетериандық» суши деген нәрсе болмайтын шығар, бірақ қазақтың үйінде жапондардікіне қарағанда күнде балық бола бермейтінін есепке алып төмендегідей суши ұсынып тұрмын. Балықты мүлдем ұнатпайтындардың да назарына. төменде 2 кісілік мөлшер беріліп тұр.

– 1 стакан күріш
– 1 ш.қ қант
– 1 ш.қ тұз
– жарты ас қасық уксус

– жарты сары бұрыш
– жарты қияр
– 2 жұмыртқа
– тұз
– кептірілген теңіз капустасы

Күрішті тазалап, үстіне 1 см асатындай етіп су құйып қайнатыңыз. Қайнаған кезде үстін жауып, астын басып қойып, 12 минуттай пісіріңіз. Астын өшіріп, 5 минуттай үстін ашпаңыз.
Кесеге қант, тұз бен уксус араластырып, күрішке қосып тез араластырыңыз. Екі жұмыртқаға аздап қана тұз қосып қасықпен араластырыңыз. Майлы табада асты-үстін ауыстырып қуырыңыз. Тәтті бұрышты, қиярды және қуырылған жұмыртқаны ұзынша етіп тураңыз. Нори жапырағына күріш + бұрыш + қияр + жұмыртқа қойып суши формасында ораңыз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Көкөніс тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s