сүзбелі алма пирогы

– 1 жұмыртқа
– 2 қасық сары май
– 70 гр қант пудрасы
– 1,5 стакан ұн
– ванилин
– 1 ш.қ. разрыхлитель

ішіне:
– 4 алма
– 1 қасық сары май
– 2 қасық қант
– 1 ш.қ. корица
– 200 гр сүзбе
– 1 жұмыртқа
– 3 қасық қант

Майға қант пудрасы мен жұмыртқа қосып араластырыңыз. Ванилин мен аз аздап ұн қосып қамыр илеңіз. қамырда пісіретін ыдысыңыз диаметірінде жайып, оқтауға орап ыдысқа жайғастырыңыз. Қамырды шаңышқымен тесіп, 30 мин тоңазытқышқа қойып қойыңыз.
Алмаларды аршып, дәнегін алып тастап, жұқалап тураңыз. Қамырдың үстіне алмаларды бір бірінің үстіне келетіндей етіп тізіңіз. Алмалардың үстіне корица сеуіп, сары майды үгіттіңіз. Бөлек ыдыста сүзбеге жұмыртқа мен қант қосып араластырыңыз. Сүзбені алмалардың үстіне төгіңіз. Алдын ала ысытылған 190С духовкада 30-45 минут пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Мастер-класс, Тәтті бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s