құрбандық ет

Кеше достармен жиналып құрбандық етті қуырып, мерекелік дастархан жайған едік. Ұзаққа есте қалардық бір күн болды! Сіз айттың бірінші күнін кем дегенде біздікіндей жақсы өткізді деп сенемін. Айттарыңыз қабыл болсын!

– 15-20кг сиыр еті
– 1 литр сұйық май
– тұз
– қара бұрыш
– 1 кг пияз

етті тұраңыз. Қазанға май құйып, еттерді қуырыңыз. Үстін жабыңыз

ет өзінің суына жақсылап пісуі керек. анда-санда ғана араластырып қойыңыз.

(айтпақшы шеф-аспазымыз Динара Хасанова. яғни, мен дайындады деп ойлап қалмаңыз)

еттің түсі өзгеріп, ет жұмсара бастаған кезде тұралған пияз қосып араластырыңыз

дайын болғанға 10-15 минут қалғанда тұз бен бұрыш қосыңыз

ыстықтай дастархагға апарып достарыңызбен жеңіз. ас болсын! шалған құрбандар мен ниеттеріміз қабыл болсын!

п.с: менің ойымша сұйық майды мүлдем қоспай, ет өз майы мен суына бұқтырылса тіптен дәмді болып шығады. жасап көру керек.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: * досымның мәзірі, Ет тағамдары, Мастер-класс. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s