печенье торты-2

Печенье тортының басқа бір нұсқасы. Кескен кезде формасы бұзылып қалды; суретке қарап «оңша емес сияқты» деп алданып қалмайтыныңызға үміт етемін ;) тортқа +5 баға бердім.

– 175гр Petit Beurre печеньесі
– 125гр еріген сары май
– 170-180гр сүт

соусы:
– 1 литрге жақын сүт
– 2 ас қасық крахмал
– 2 ас қасық ұн
– 1 жұмыртқаның сарысы
– 7 ас қасық қант
– ванилин
– 80гр сары май

175 гр печеньені қолмен сындырып үгітіңіз. Микротолқынды пеште майды ерітіп, печеньеге сүтпен бірге қосыңыз. Араластырыңыз.

Печенье қамырын ыдысыңызға жайғастырып, қасықпен үстін тегістеп, нығыздаңыз.

соус үшін керек заттардың бәрін араластырып, жәй отқа қойып пісіріңіз. үнемі араластырып тұрмасаңыз, асты күйеді. Қоюланып қайнай бастаған кезде астын өшіріңіз.

соусты ыстықтай печенье қамырына төгіңіз. үстін тегістеп, қалауыңыз бойынша шоколад/жаңғақ ұнтағын себіңіз. (мен печенье ұнтағын септім). Тортты кем дегенде 2 сағат тоңазытқышқа қойыңыз.

п.с.: рецепт portakalagaci сайтынан алынған

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Мастер-класс, Торттар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to печенье торты-2

  1. guldana айтады:

    баска печенье косуга бола ма?

    • elvira айтады:

      рецепттегі печенье кремді тез сіңдіре алуымен ерекше. Басқа печеньелер қалыңдау әрі қаттылау болар

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s