лечо

Кеше папам екеуіміз түнгі 12-ге дейін «лечо» жасап, 6 үш-литрлік банка жауып тастадық! Жеп көрмедім әлі, бірақ пісіп жатқан кездегі бұрқыраған иісінен лечоның дәмді шыққаның айта аламын. инш.

– 7 кг қызанақ
– 7 кг тәтті қызыл бұрыш
– 12 орта сәбіз
– 3 стакан сұйық май
– 2 стакан қант
– 6 ас қасық тұз
– 16 ас қасық уксус

Сәбізді аршып майдалап тұрайсыз да, түбі кесілген қызанақтармен бірге ет тартқыштан өткізесіз. Үлкен ыдысқа құйып 30 минут пісіріңіз. Бір қайнаған кезде, тұз, май, қант қосып жиі-жиі араластырып тұрып пісіріңіз. Қызыл бұрыштарды ұзынша етіп тұрап, қызанақтарға қосыңыз да тағы 30 минут пісіріңіз. Ең соңында уксус қосып жәй отта 5 минуттай пісіріп, астын өшіріңіз. Банкаларды буға стерелизовать етіп, крышкаларды қайнаған суда біраз ұстап дайындаңыз. Лечоны банкаларға құйып, жауып тастаңыз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Консервілеу. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s