ірімшік қосылған макарондар

бұл тағамды алғаш Гүлфиянікінде көрдім. Көрген сәттен ұнаттым. Басқалардың да ұнатуын қалап, мүмкіндік түскен сәтте рецепт жазып қана қоймай, жасап та көрдім. нәтижеде.. Кішкентай кезімізде қолымыздағы кәмпиттен досымыздың кәмпиті тәттерек болып көрінетін, тура сол сияқты – ірімшік қосылған макарондарымды үйдегілер ұнатып «дәмді болды» десе де, Гүлфиянікіндей дәмді шықпай қалғанын мен ғана біліп тұрдым.

– Сұлтан макарондары
– 75 гр сары май
– 1 стакан брынза
– 2 стакан сүт
– 3 жұмыртқа
– тұз, бұрыш

Макарондарды суға жартылай пісіріп алыңыз. Макарондар пісіп тұрғанда, сүт пен жұмыртқаларды араластырыңыз. Бөлек ыдыста брынзаны үккіштен өткізіңіз. Сары майды ерітіңіз. Енді, макарондарды ыстыққа шыдамды ыдысқа түсіріп алыңыз, маймен араластырыңыз. Брынзаны себелеңіз да сүт қоспасын құйып, 180С духовкада пісіріңіз.

п.с.: менің ойымша, макарондарға жүгері қосылса дәмі нығая түсетін сияқты.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Гарнир мен соустар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s