сүзбе қосылған рогаликтер

– 3 стакан ұн
– 5 гр ашытқы
– 1 жұмыртқа
– 125 гр сары май
– 1 стакан сүт
– 4 ас қасық қант
– 1 шәй қасық тұз

– 250 гр сүзбе
– бір түйір мейіз

Ашытқыны жылы суда ерітіңіз, қалған сүт пен суға араластырыңыз. Жұмыртқаның ағын қосыңыз. Сары май мен қант + тұз қосыңыз. Ұнды да қосып жұмсақ қамыр илеңіз. үстін жауып сәл көтерілгенге дейін жылы жерге қойып қойыңыз. Мейіздерді ыстық суда жібітіңіз. Бөлек ыдыста сүзбе мен мейізді араластырыңыз. Аздап қант қоссаңыз болады. Қамырдан қалаған үлкендікте домалақтарды жасап, одан кішкентай шелпектерді жасаңыз. Әр шелпектің ішіне сүзбе қойып, рулет етіп ораңыз. Үстіне жұмыртқа сарысын жағып, 180С ыстық духовкада пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тәтті бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s