безе

Көбіне печенье жасауда жұмыртқаның сарысы қолданылып, ағы қажет болмайды. Осындай кезде, қалып қалған жұмыртқа ағынан безе жасаңыз. Өз басым безені бұрындары жасай алмайтынмын. Суреттегі әр-түрлі (бірдей емес) формада болған безеге қарап «қазір де үйренгенге ұқсамайсың» демеңіз – сырты сүйкімсіз көрінгенмен, ақыры дүкендегідей безе жасай алғаныма дән ризамын!

– 3 жұмыртқа ағы
– 5 ас қасық қант
– аздап ванилин

Мұздай жұмыртқа ағын қантпен бірге кем дегенде 7-8 минут миксерлеңіз. Ванилин қосыңыз. Фольга үстіне арнайы құралмен әдемі форма жасап безе сығыңыз. Ондай құралыңыз болмаса, мен ұқсап, шәй қасықпен ара арасын қашық етіп қойып тастаңыз. Безені асты баяу жанған духовкада 15-20 минуттай (қатайғанға дейін) үстін қызартпай пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Десерт. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s