жасыл торт

Бүгін отбасымызбен пикникке шықтық.. енді кем дегенде 1 ай шашлыкты көргім да, жегім да келмейді – ондай көп етті көрген емеспін! Арнайы осы пикник үшін шпинаттан торт жасап бардым. Торттың шпинаттан екенің ешкімге айтпадым, жасыл түстің неден екенің де ешкім біле алмады :) Кетерде ғана айтып, таң қалдырдым.
Бұрын жасаған торттарымнан да байқағаныңыздай, торт безендіруді жөнді жасай алмаймын, бұл жолы да торт таңғы 7лерде жасалынғаны үшін тым асығыс болып безендіру ісін минимумға түсірдім.

– 3 жұмыртқа
– 1 стакан қант
– жарты стакан сұйық май
– 1 ш.қ. ванилин
– 2 стакан ұн
– разрыхлитель
– жарты стакан шпинат пюресі

крем үшін:
– 1 банка тәтті сүт
– 200 гр сары май
– шоколад талшығы


(торттың жасыл түсін көрсететін еш сурет түсіре алмадым. Дастарханда қалған бір тілімді ғана түсіріп үлгердім)

Жұмыртқа мен қантты жақсылап миксерлеңіз. Май мен ванилинді қосыңыз. Егер консервіленген шпинатты қолданатын болсаңыз, 200 гр шпинаттан блендер ішінде пюре жасаңыз. Егер де шпинат жапырақтарын қолдансаңыз, пюре жасамас бұрын жапырақтарды алдыменен жуып, бұрқ етіп бір рет қайнатып алуыңыз керек. Дайын шпинат пюресін жұмыртқа қоспасына қосыңыз. Бәрін араластырып, еленген ұн мен разрыхлительді қосыңыз да, енді миксермен емес «венчикпен» араластырыңыз. Майлы + аз ұн себілген ыдысқа құйып, 180С 45-50 минут пісіріңіз. Піскен тортты суытыңыз. Суыған кезде ортасынан өткір пышақпен екіге бөліңіз. Тәтті сүтті жұмсарған маймен миксерлеңіз да, торттың ортасына, үстіне және жақтарына жағыңыз. Үстін қалауыңызша безендіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Торттар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to жасыл торт

  1. Aina meken айтады:

    біраз болды, кішкене мүмкіндігім болмай, мұнда кіре алмағаныма. сондай сағындым!!! )))
    жасыл торт тамаша екен. туу, өткенде шпинатым бұзылмаса екен деп, әрнәрсеге бір қосып, берекем кетіп еді ))). енді қорықпай ала беретін болдым. әрі қазір менде миксер де бар ))). Түрік қызы Зейнеп сыйлады. АРБ оған! сол миксер келген соң, бірден жасап көрдім. блендердің орнына да соны қолдандым. жұмсақ болған соң, қиындықтар болмады. екі адамға да көптік етпейтін торт екен ))). АЛЛА қаласа, енді жерлес қыздарды қонаққа шақырамыз ғой, соған және ағылшын тілі курсына да пісіріп апарсам ба деп ойлаймын ))) ИНШАЛЛА. АРБ!!! )))

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s