Tон ішінде кекс

Бұл кекс, кекстен көп бөлек-бөлек піскен пирожныйға ұқсайды. Дастархан үстінде де әдемі көрінеді. Кезінде бұл рецептті Айнұр апайдан алып, жасап көру керек деп жүргендерімнің тізіміне қосқан болатынмын. Бүгін болса түскі шайға келетін мамамның достарына жасап көрдім. Рецептті жасаған өзгертулеріммен беріп тұрмын.

– 4 жұмыртқа
– 2 кесе қант
– 2 кесе сүт
– 2 кесе сұйық май
– ұн
– разрыхлитель
– ванилин

сыртына:
– 2 стакан сүт
– 3 ас қасық какао
– 3 ас қасық қант
– кокос талшығы

Жұмыртқаны қантпен жақсылап миксерлеңіз. Сүт пен сұйық май қосып араластырыңыз. Ұнды елеп, разрыхлитель мен ванилин қосып бәрін араластырыңыз. Майланған және аздап ұн себілген жалпақ ыдысқа құйып, 30 минуттай 200С духовкада пісіріңіз. Піскен кекстті ыдыстан шығармай суытыңыз.

Тәтті соус үшін – сүтке какао мен қант қосып жақсылап араластырыңыз. Суыған кекстті үлкен үлкен төртбұрыштарға кесіңіз. Әр төртбұрыштың әр жағын (асты үстімен қоса) соусқа малыңыз да кокос талшығына батырыңыз. Ас болсын!

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: кекстер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s