Гүлжаннат апайдың жеміс десерті

Кеше Қазақстанға бірінші рет келген қонақтарымызға Алматының әсем жерлерін көрсетіп, қазақ дастарханымен таныстыру мақсатымен Гүлжаннат апайдың үйіне кешкі асқа ала бардық. Ет-сорпа, қазы-манты-шашлык, қымыз-шұбаттан кейін төмендегідей дәмді десерт жеген болатынбыз. (жазып отырып ойланып қалдым… осыншама нәрсенің бәрі қалай ғана ішімізге сыйды екен)

– алма
– алмұрт
– банан
– киви
– жүзім
– мандарин
– құлпынай дәмі бар балмұздақ

Жемістердің бәрін аршып, майдалап төртбұрыштап тұраңыз. Мандарин мен жүзімнің сүйектерін алып тастап тұраңыз. Бәрін араластырыңыз. Ыдысқа бір қасық жемістерден, бір қасық балмұздақтан кезектеп қойып, қалауыңыз бойынша үстіне жаңғақ/шоколад ұнтағынан сеуіп сервис жасаңыз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: * досымның мәзірі, Десерт. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s