Табада піскен пицца

Рецепт Октай устадан алынғaн. Әсіресе духовкасы жоқ студенттер ұнатулары керек. Өте ыңғайлы да қолайлы.

– 1 стакан ұн
– 75 гр сұйық май
– 75 гр айран
– 1 ш.қ. разрыхлитель
– 1 ш.қ. тұз

үстіне:
– 1 қызанақ
– 1 ш.қ. томат
– 2 ас қасық сұйық май
– шұжық
– зәйтун
– піскен қара ет
– сыр

Ұн + тұз + разрыхлитель араластырыңыз. Ортасын шұңқыр жасап, ішіне май мен айран құйыңыз. Жұмсақ қамыр илеңіз. Керек болса аздап су қосыңыз. Дайын қамырда майланған табаға қойыңыз. Бөлек ыдыста аршылған қызанақ, томат пен май араластырып баяу отта соуыс дайындаңыз. Дайын соуысты пицца қамырының үстіне жағыңыз. Зәйтун, ет пен шұжықты тұрап, пиццаның үстіне тізіңіз. Ең үстіне де үгілген сыр себелеңіз. Табаның үстін жауып, баяу отта 15-20 минуттай пісіріңіз. Пиццаңыз дайын.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Пиццалар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s