жасымыктық көжесі – 2

Бұрындары жасалынған тәсілден сәл өзгеше. Майға қуырылған жалбыз керемет дәм қосты. Көжеге қосымша ретінде майда макарондардан қосуға болады, мен қою болып кетеді ме деп қоспадым. Сосын, қайнаған су орнына еттің сорпасы қосылса дәмі ерекшелене түседі. Дайын көжеге лимон сығылса болады.

– 3 қасық сары май
– 1 пияз
– 2 қасық томат
– 1 шәй қасық жалбыз
– 1 стакан қызыл жасымықтық
– қайнаған су

Пиязды майдалап тұраңыз. Майды қыздырып, пиязды + томатты және жалбызды қойып қуырыңыз. Алдын ала жуылған жасымықтық қосып бір-екі араластырыңыз да, қайнаған су құйып жасымықтық толығымен езіліп піскенге дейін жәй отта қайнатыңыз. Сервис жасар алдында қызыл бұрыш пен құрғақ жалбыздан сеуіп қойсаңыз болады.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Сорпалар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s