Пиязды балық

Рецептті интернеттен алдым. Қай сайт екенің ұмыттым, бірақ интернеттің айтарлықтай барлық сайттары бірдей рецепт беріп тұр екен – сол есімде, яғни, іздер болсаңыз тез-ақ тауып аласыз :)

– 800 гр пияз
– 900 гр сазан балығы
– қызыл бұрыш
– тұз
– сарымсақ

Балықты тазалап, жуыңыз. Үлкен бөлшектерге тұрап, қайта жуыңыз да, жақсылап тұздаңыз. Енді пияздарды аршып жуыңыз да, ірі етіп тұраңыз. Пияздарды майлы табада қызыл бұрыш, сарымсақ бен тұз қосып қуырыңыз. Түсі сарғая бастаған кезде отты өшіріп, майланған отқа шыдамды ыдыстың түбіне пияздан қойып, лның үстіне балық қойыңыз. Балықтын үстіне қалған пиязды қойыңыз да үстін фольгамен жауып, қызып тұрған духовкада 45 минуттай пісіріңіз.

Гарнирға картоп пюресі жасалынса жарасып кетеді.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Балық тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s