Бұршақ көже

Бұл көжені Нұрай апайдың жасымық сорпасына ұқсатып жасадым. Менің көжем қоюлау болды [блендерда көп айналдырғанымнан болса керек], бірақ мен осы түрін де ұнаттым.

*суретте ыстық көженің буы да түсіріліп қалғаны қатты ұнады.

– 2 стакан майдаланған бұршақ
– 1 сәбіз
– 1 пияз
– 1 сарымсақ тілімі
– 1 картоп
– тұз
– қызыл бұрыш

Сәбіз, пияз, картоп және сарымсақты аршып, жуыңыз. Бұршақты жылы суда шайыңыз. Енді көкөністерді екіге бөліп (сәбізді одан да майда) бұршақпен бірге бір ыдыста қайнатыңыз. Толған жарты қасық тұз қосыңыз. Дайындылығын сәбіздің жұмсаруынан қараңыз. Енді, бәрін блендерға қойып айналдырыңыз. Қазаншыққа аздап сұйық май құйып, оған 1 шәй қасық жалбыз бен қызыл бұрыш қойып қуырыңыз. Енді осы қазаншыққа блендерден шыққан пюрені құйып, бар болса ет сорпасынан, жоқ болса, жылы судан 1 стакан мөлшерінде қосыңыз. Бәрін бір қайнатып, оттан түсіріңіз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Сорпалар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s