Қуырылған томат пастасы

2005 жылы Аспаздықты ашып, рецепттерді жинақтай бастағанымда елдер «шынымен тамақ жасай аласын ба не?» деп таң қалатын, қазір болса «сенің Аспаздығың бар ғой, мына-мынаны қалай жасар едің?» деп сұрайтын болды. Бұрын бірінші сұрақ алдында қатты ыңғайсызданатын едім, сүйтсем ол екінші сұрақтың қасында түк емес екен. Адамдарды алдаған болмайын деп, мен сол баяғыша тамақ жасауға құштар, бірақ қанша жасасам да әлі күнге дейін (өкініштісі) жөнді тамақ жасай алмайтын біреу (осыдан аспаздықтың оқырман саны күрт азайса да) екенімді айтқым келеді. Брр, кіріспе «біртүрлі» болғандай ;)

Бүгін сонау лицей кезінде жатақханада тұрған жылдары күнде жасап, нанға жағып жегенді өлердей жақсы көретін «тағаммен» бөліскім келіп тұр. Асқазанға пайдасы шамалы, бірақ 15 жасыңда оны кім ойлады дейсің… дейін десем, кейде осы «тағамды» сағынып әлі де жасайтыным бар емес пе.. :(

– 2 қасық томат пастасы
– 2 қасық сұйық май
– 1 ш.қ. жалбыз (ор.мята)
– қызыл ащты бұрыш ұнтағы (тур. pul biber)
– аздап тұз

Майдың ішіне жалбыз бен бұрыш қосып қыздырыңыз. Қызған майға томатты қосып, қуырыңыз. Талғамға қарай тұздаңыз. Сұйық май орнына зәйтун майы қолданылмайды.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Гарнир мен соустар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s