Курага қосылған кекс

Кекс рецептін Нұргүл досымның досы, Гүлзирадан алған едім. Жасап жүрген кекстерден айтарлықтай көп ерекшелік жоқ болғанымен, дайын кекстің үстіне төгілетін сүт қоспасы кексті басқалардан едәуір өзге, ерекше қылады. Жұмсақ әрі дәмді кекс.

– 4 жұмыртқа
– 1 стакан сұйық май
– 1 стакан қант
– 1 стакан жылы сүт
– 1 стакан майдалап тұралған курага мен мейіз
– ұн + разрыхлитель + ванилин

Жұмыртқа + май + қант + сүтті көрсетілген кезекте араластырыңыз. Осы қоспадан жарты стакандай бөліп қойыңыз. Қалғанына ұн + разрыхлитель + ванилин + курага мен мейіз қосып араластырыңыз да, 180С духовкада үсті қызарып піскенге дейін пісіріңіз. Піскен кекс үстіне бөліп қойған сүт қоспасын біркелкі етіп төгіңіз. Суытып тілімдеңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: кекстер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s