Рулет-бөрек

Жұқалап жайылған қамырдан («юфка») жасалынған рулет түрі. «бөрек» сөзі негізі түрікше, бірақ түрік аспаздардың дүниенің айтарлықтай барлық қалаларында өз асхана мен ресторандарын ашқандықтарынан «бөрек» сөзі суши немесе пицца сияқты елге жақсы танымал. Төмендегі бөректерді тұған күніме келіп түскен «Soframiz» кітабынан алып жасадым. Негізінен жасалынуы оңай, бірақ кесілуі кішкене машақатты, пісуі болса кішкене ұзақ болып көрінді. Қосымша ретінде бөректердің үстіне үгітілген ірімшіктен қостым.

– 4 юфка
– жарты стакан сұйық май
– жарты стакан сүт
– 1 жұмыртқа
– піскен 4 картоп пюресі
– қуырылған 2 пияз
– бұрыш пен тұз

Сүт пен майды араластырыңыз да 3 юфканың ара-арасына молынан жағып қойыңыз. Пюре мен пиязды араластырып ең үстінгі юфкаға біркелкі етіп қойыңыз. Төртінші юфкамен жауып, қайтадан молырақ етіп сүт қоспасынан жағыңыз. Рулет етіп нығыздап ораңыз да, 1 см қалындығында дөңгелектеп кесіңіз. Кесілген бөректерді майлы ыдысқа тізіңіз. Қалған сүт қоспаны 1 жұмыртқамен араластырып, бөректердің үстіне төгіңіз. Ірімшікті майда үккіштен өткізіп бөректердің үстіне себелеңіз. 160С духовкада үсті қызарғанға дейін пісіріңіз.

Қамырдан артқан болса, «сигара бөрегін» жасаңыз: юфканы ортадан 8-ге бөліп әр тілім үстіне картоп/піскен фарштан қойып жуан жағынан жіңішке жағына қарай ораңыз. Ұшын аз суға малып жабыстырыңыз. Жақсы қыздырылған майға пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тұзды бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s