Өзбек самсасы

– 300 гр құйрық майы
– 500 гр фарш
– 700 гр пияз

қамыр үшін:
– 1 кг ұн
– 1 жұмыртқа
– сары май 100 гр

Қамырды илеңіз. 1 см қалындықта жайыңыз. Майлап ораңыз. Екіге бөліп тоңазатқышқа қойып қойыңыз (20 минутқа). Рулеттерді 1,5 см қалындықта кесіп, кесілген әрбір дөңгелекті жайыңыз. Жайылған қамырға тұздап бұрышталған фарш, тұралған пияз бен құйрық майын салып самса формасында ораңыз. Әрбір самсаның үстін жұмыртқаның сарысын жағыңыз да 200С духовкада үсті қызарғанға дейін пісіріңіз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тұзды бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to Өзбек самсасы

  1. Anonymous айтады:

    elvira farwti kuirudin kajeti jokpa sonda ol pewte pisedi ma?? kewirwi meni bilesin goi askhanamen ali dos bola almai jatirmin :(( bul samsani mindetti turde jasap korem…rahmet, ainur o

  2. Эльвира айтады:

    Жоқ, еш қажеті жоқ. Айтпақшы, пиязы молынан болса "сочный" болып піседі. Жасап, айтасың ғой қалай шыққанын. Күтемін. рахмет.п.с: осы рецептке жазылған соңғы комменттен бері тура БІР жыл болған екен ;) дәл осы күні, бір жыл бұрын.. қызық иә :)

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s