Сәбіз котлеті

Сәбіз – құнарлы тағам. Адам организімінде тез арада А витаминіне айналатын каротин құрамы басқа көкөністердегіден көп. Организімге пайдалы басқа да көптеген заттары бар. Төмендегі котлеттер асқазанға жеңіл болып, таңғы асқа да жақсы келеді.

– 500 гр тазартылған сәбіз
– 3/4 стакан сүт
– 2 1/2 ас қасық манный жармасы
– 2 жұмыртқа
– 3 ас қасық сары май
– зытырлақ нан ұнтағы немесе ұн

Тазартылып, жуылған жіне үгітілген сәбізді қазанға салып, оған ыстық сүт, 1 шәй қасық сары май, жарты шәй қасық қант, баяу жанған отқа қойып, жұмсарғанша бұқтырыңыз. Сонан соң, араластыра отырып, манный жармасын себіңіз де, қоюланғанша (үнемі араластыра отырып) қайнатыңыз. Піскен қойыртпақты сәл суытып алғаннан кейін, оған шикі жұмыртқа, тұз қосып жақсылап араластырыңыз да, ыстықтай котлет жасап, қытырлақ нан ұнтағына (немесе ұнға) араластырып, майға қуырыңыз. Дастарқанға қояр алдында котлетке май немесе қаймақ соусын қойыңыз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s