Айвадан компот

Айва – оңтүстік өңірлерде өсетін жеміс. Айва басқа жемістерге қарағанда ең кеш пісіп жиналады. Біз бақшадағы айваларымызды қарашаның басында ғана жинадық. Негізі, айвалар қырау түскенге дейін жиналып сақталса, оларды ақпанға дейін сақтауға болады! Салқын жерде тұрған айвалардың қышқылтым дәмі азая түседі де, дәмі уақыт өте күшейеді. Осындай артықшылығымен қатар, айвалардың емдік пайдасы да орасан зор. Қателеспесем, айва С витаминине бай.

– 500 гр айва
– 3/4 стакан қант
– 3 литр су
– 2 қасық лимон шырыны

Тазартылған айваның әрқайсысын 6-8 бөлікке бөліп, өзегін алып тастау керек. Айва қарайып кетпеуі үшін қайнатқанға дейін аздап лимон шырыны қосылған салқын суға салып қойған жөн. Үлкен ыдысқа қант пен су қойып қайнатыңыз. Айваларды қосып, айвалар жұмсарғанша (шамамен 45-50 мин) пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Консервілеу, Сусындар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s